El Tierno. IES Tierno Galván de Moncada

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente
Home Histórico L’oposició allarga el ple fins una hora en precs i preguntes i denuncia temes d’actualitat (video)

L’oposició allarga el ple fins una hora en precs i preguntes i denuncia temes d’actualitat (video)

Hits smaller text tool iconmedium text tool iconlarger text tool icon

october-ple

El ple del passat 26 d’octubre no presentava en principi temes de dificultat i haguera acabat en 35 minuts de no ser per les preguntes de l’oposició que denunciaren temes d’actualitat municipal com “els contenidors trencats, les factures pendents de pagament als comerços locals, la pujada de la taxa de fem o el fraccionament en tres anys de la llicència d’obres a una empresa”. (Video complet minutat)


 

mceTempObject

Ja en l’aprovació de l’acta anterior es plantejaren problemes per part dels regidors d’EU i Compromís perquè no reben l’acta en valencià. (fins al minut 9:30)

El segon punt feia referència a l’inici d’expropiacions de terrenys de l’expedient urbanístic d’accés al barri de les Torres i acordaren intentar arribar a un acord amb dues persones per tal d’evitar les expropiacions. (Del minut 9:30 fins al 12:30)

Dació de comptes de la liquidació del pressupost del 2010

El document està en exposició pública. Si no hi ha al·legacions s’aprovarà al pròxim ple i en eixe moment es farà el debat (Del minut 12:30 fins al 17:00).

Informe de morositat

(Del minut 17:00 fins al 35:15) Donar compte de les factures pendents de pagament tal com obliga la llei de morositat.

Intervenció de Compromís (fins al minut 24:45) Vicent Rodrigo demanda "contenció perquè la morositat creix cada trimestre".

Intervenció del PSPV (Del minut 24:45 fins al  28:30) Concha Andrés denuncia factures per valor de 1.500.000 euros que no s’han pagat en el termini corresponent entre les que hi ha comerços i empreses de la localitat.  “El dèficit es molt perillós i s’estan malgastant els diners públics”. “L’Ajuntament deu a un comerç de la localitat 11.000 euros”.

Miguel Gallego, regidor d’hisenda (Del minut 28:30 al  33:45) acusà a l’oposició de fer demagògia. Segons el regidor s’ha de fer coses per potenciar el treball de les persones i s’està fent un gran esforç per conservar els serveis. El pla d’estabilitat s’acompleix.

Precs i preguntes (Des de el minut 35:15 fins al final 1:36:04)

EUPV (Del minut 35:15 fins al 39:00) pregunta pels contenidors de Moncada. La regidora Eugenia Pascual anuncia que en novembre estaran tots el contenidors nous.

Compromís (Del minut 39:00 fins al  59:15). Demanda la traducció de la web municipal al valencià. També pregunta per les dimensions dels nous contenidors. Realitza diversos precs. Cristina Noguera pregunta sobre les possibilitats de participació del públic al ple i la creació d’un consell de participació ciutadana amb uns estatuts. També demana el desenvolupament del pla d’igualtat aprovat ara fa dos anys.

Pel PSPV (Del minut 59:14 fins al 1:36:04) La regidora Maribel Verdeguer preguntà el nombre de persones que han deixat de percebre ajudes de la llei de dependència. Concha Andrés preguntà si l’Ajuntament va informar de la pujada de la tasa TAMER en un 200%. També denuncià “el fraccionament del pagament d’una llicència d’obra a una empresa en tres anys però no va dir el nombre de l’empresa amb una capacitat econòmica molt important”. Plantejà la revisió de l’informe pel qual es prohibí a la plataforma d’ aturats la instal·lació d’una taula com a punt d’informació a la vorera del mercat municipal i sol·licità l’informe arqueològic de la carretera que passarà prop del Tos Pelat .

Els regidors de l’equip de govern i l’alcalde personalment contestaren a les preguntes realitzades pels regidors de l’oposició. L’alcalde digué que la carretera projectada beneficiarà el poble i que “la instal·lació del col·legi privat “Cumbres” generarà 120 llocs de treball i està no està prevista cap redona vinculada al col·legi”.

Share Link: Share Link: Google Facebook Myspace
Última actualización el Viernes, 23 de Diciembre de 2011 23:14