El Tierno. IES Tierno Galván de Moncada

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente
Home Blog de Categoría Moncada ja conta amb els nous contenidors de recollida de residus

Moncada ja conta amb els nous contenidors de recollida de residus

Hits smaller text tool iconmedium text tool iconlarger text tool icon

wcontenedores

L’empresa responsable de la recollida de residus, Secopsa, inicià ahir una campanya d’informació sobre el nou sistema de recollida de residus i les novetats que s’incorporen al respecte, així com els tipus de contenidors i camions nous, els dies en què s’arrepleguen les deixalles i un servei telefònic (961537301)per a la recollida de mobles i estris.


El representants veïnals de Moncada han participat en una reunió informativa amb la finalitat de conèixer el nou sistema de recollida de residus i aprendre a reciclar de manera correcta. La xerrada fou impartida per tècnics responsables del Grup Secopsa que, mitjançant imatges I fullets informatius, mostraren als assistents els canvis que es produiran en matèria de  recollida de fem.

Entre els avantatges que es van obtenir amb el servei es va incidir en la seguretat que ofereixen els nous contenidors, ja que com no tenen rodes I són estàtics no hi ha possibilitat que es desplacen i causen molèsties a la calçada. La uniformitat dels nous dipòsits milloren el paisatge urbà a més de generar menys soroll durant la recollida gràcies al sistema lateral. Pel que respecta als contenidors de paper i envasos, tenen boques més accessibles i l'acte de reciclatge resulta més còmode. A més als fullets informatius que es repartiran als principals punts d'informació municipal, s'adjunta un retallable didàctic per mostrar que tipus d'objectes han de dipositar-se correctament en cada contenidor

Per la seua banda l'alcalde, Juan José Medina, insistí en l'obligació de “hacer un esfuerzo para reciclar correctamente y respetar así el medioambiente” i destacà alguns dels nous avantatges que ofereix aquest servei com “la implantación de contenedores con pedales que eviten además los malos olores”.

En aquesta línia els responsables apuntaren que la recollida de contenidors grocs on es dipositen els envasos es realitzarà tres vegades per setmana igual que els de paper i cartró. La nova contrata també ofereix un servei telefònic per a la recollida de mobles i estris que es realitzarà dues vegades per setmana i així s’evitarà que aquests es dipositen a la via pública i entorpeixen el pas de vianants i vehicles.

Així, i amb la finalitat de fer una demostració del nou sistema, el proper divendres es presentarà la nova flota de vehicles destinats a la recollida de residus sòlids urbans del municipi. La companyia valenciana, que s’encarrega des del passat mes de juny d’aquest servei a la localitat, ha modernitzat el sistema de recollida amb l’adquisició de nous vehicles de càrrega lateral, que s’han posat en funcionament aquesta setmana i que han substituït els de càrrega posterior.

Entre els nous vehicles que ja estan en marxa destaquen quatre camions nous, tres d’ells recol·lectors compactadors de grans dimensions i gran capacitat que conten amb un nou sistema de càrrega lateral que automatitza tot el procés, junt a ells un vehicle multifuncional que resoldrà qualsevol necessitat que es produïsca durant les recollides.

Les inversions en matèria de residus van més enllà, ja que l’Ajuntament  de Moncada també ha implantat contenidors  soterrats en els carrers cèntrics del municipi que en breu es posaran en funcionament  i que “si duda mejoran el aspecto estético e higiénico en la ciudad” conclogué l’alcalde Medina.


Share Link: Share Link: Google Facebook Myspace
Última actualización el Miércoles, 16 de Noviembre de 2011 09:19