El Tierno. IES Tierno Galván de Moncada

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente
Home Tabla de Categoría Concert "Veus Romàntiques" de la Coral de Moncada

Concert "Veus Romàntiques" de la Coral de Moncada

Hits smaller text tool iconmedium text tool iconlarger text tool icon

wcoralmonDissabte 3 de desembre, a l'església de Sant Jaume Apòstol va tenir lloc el concert Veus Romàntiques, a càrrec de la Coral de Moncada en un concert de música religiosa romàntica (s. XIX). Director: Francesc Gamon, soprano: Aurora Peña (entrevista) i piano i orgue: Jordi Blanch. (Veure video)


mceTempObject

Ramón Serra, President de la Coral de Moncada . Amb una església plena, la Coral de Moncada va presentar un concert íntim i espiritual. Va delectar i envoltar tots els present  d’armonia, pau i tranquilitat.

La soprano Aurora Peña va captivar el públic amb la seua especial sensibilitat a l’hora d’interpretar.

La Coral de Moncada naix l’any 1952 com a cor parroquial, perô  no serà fins a 1962 quan es consolide como una agrupació estable i ja no sols  al servei de l’església. La seua primera actuació rellevant va tindre lloc eixe mateix any, en l’homenatge que se li va fer al mestre Manuel Palau, amb motiu de la seua  jubilació.

Des d’aleshores, ha organitzat nombrosos concerts, tant a capella com en col.laboració d’altres agrupacions instrumentals : orquestra “ Maestre Tárrega ” de Castelló, “ Joven Orquesta Sinfónica Solidaria de Valencia “,            “ orquestra  “ Lira Saguntina “,  orquestra  “ Unión Musical de Llíria “ “ Centre Artístic Musical de Moncada “ “ La Unió Musical de Moncada “...

Ha rebut diversos premis, destacant-ne: el segon premi en “ el Certamen de Cors de Sagunt “ (categoria B, 1966), el primer i el tercer premi en 1980 i 1983 en  “ el Certamen de Habaneras de Torrevieja “. També va participar en  “ el Festival de la Canción Vasca “ de Tolosa  i en  “ el Festival de la Canción Aragonesa “ de Egea de los Caballeros.

La Coral de Moncada compta en l’actualitat amb un ampli repertori de grans obres sinfòniques com :  “ Carmina Burana “ (Carl Orff),  “ El Mesías “ (G. F. Handel),  “ Missa de la Coronació “ i “ Réquiem “ (Mozart),  “ Deutsche Messe “ (F. Schubert), “ Missa Solemne de Santa Cecília “ (Ch. Gounod),”  Réquiem “ (G. Fauré),” Magnificat “  (John Rutter ), “ Oratori de Noel “ ( C. Saint-Saëns) entre d’altres.

També ha realitzat i continua oferint concerts de Sarsuela, Antologies de la Sarsuela i Antologies de l’Òpera amb un gran èxit per part de la crítica i del públic.

El seu primer director fou Àngel Verdeguer, seguit per José Miguel Sánchez fins l’any el 2006. Desde eixe moment  i fins a huí el seu  director titular és Francesc Gamon Olmo.

 

 

Share Link: Share Link: Google Facebook Myspace
Última actualización el Martes, 13 de Diciembre de 2011 19:43