El Tierno. IES Tierno Galván de Moncada

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente
Home Tabla de Categoría Begoña Zornoza primer premi del I Certamen Nacional de Pintura Ràpida a Moncada

Begoña Zornoza primer premi del I Certamen Nacional de Pintura Ràpida a Moncada

Hits smaller text tool iconmedium text tool iconlarger text tool icon

wcertamen_pintura

La ciutat de Moncada va acollir el passat dissabte el I Certamen Nacional de Pintura Ràpida, una iniciativa que va reunir desenes de pintors, procedents de diferents punts d’Espanya, que van poder veure’s pel municipi buscant el racó adequat per plasmar les seues obres. El certamen es va allargar tot el matí i finalment va ser premiada l’obra de línea fauvista de Begoña Zornoza.


Després de les inscripcions i registres a les deu del matí va començar el certamen i al llarg de més d’un quart d’hora els carrers de Moncada van servir d’escenari per a completar les 45 obres que entraren a concurs. Passades les dos i mitja l’Avinguda de la Mediterrània es va convertir en un punt de trobada per al lliurament de quadres. Entre els edificis plasmats més destacats es van poder apreciar l’Ermita, el Mercat Vell o el Campanar de l’Església de Sant Jaume Apòstol, com també altres espais emblemàtics del poble com la Mediterrània, el carrer Major o l’horta.

Durant la jornada els participants van tindre l’oportunitat d’esmorzar junts al Convent de Moncada mentre el jurat deliberava els premis.

El jurat estava format per Jaume Chornet, Vicedegà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València, Pedro Antonio Bolós, pintor i professor de la Universitat Popular de València i el pintor Antonio Vera.

Els premis es van distribuir de la manera següent:

1r premi Begoña Zornoza, que pintà el campanar i el carrer major amb tècnica fauvista. Aquesta obra junt a la seua col·lecció restarà a la Sala de Exposicions de l’Ajuntament de Moncada durant 15 dies.

2n premi Alicia Luengo, que plasmà el Campanar de l’església de Sant Jaume amb vistes des de l’horta.

3r premi Gonzalo Romero que reproduí el Mercat Vell

També es van lliurar unes mencions d’honor que van recaure sobre els artistes Francisco Carpena Muñoz i Javier Gómez Quintana.

Per últim i amb la finalitat de col·laborar en aquest certamen, el comerç Escaire Taller d’emmarcació atorgà un premi quantificat en 200 euros en la Categoria Premi Especial Comerç Local.

Cal destacar que la celebració d’aquest I Certamen ha sigut una iniciativa posada en marxa per la regidoria de cultura que ha comptat amb la col·laboració de la mercantil PEMSA a través de l’Agència per al Foment de la Innovació Comercial (AFIC), El Convent de Moncada, Escaire Taller d’Emmarcació i l’Associació de Comerciants del Mercat Municipal de Moncada.

Share Link: Share Link: Google Facebook Myspace