El Tierno. IES Tierno Galván de Moncada

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente
Home Blog de Categoría S’aprova la sol•licitud d’un crèdit ICO de 3.583.254’18€ a un 5% d’interés per a 10 anys

S’aprova la sol•licitud d’un crèdit ICO de 3.583.254’18€ a un 5% d’interés per a 10 anys

Hits smaller text tool iconmedium text tool iconlarger text tool icon

wpleextramaig

El passat divendres  dia 11 de maig, va tindre lloc un ple extraordinari amb l’objectiu d’aprovar un crèdit del pla ICO amb la finalitat de pagar els deutes als proveïdors. La proposta es va aprovar tot i el recel mostrat pels grups de l’oposició, ja que no es coneix l’entitat financera a qui es sol·licitarà i dubten de l’interés exacte a què es concedirà.(Veure vídeo)


El crèdit sol·licitat per l’ajuntament ascendeix a un total de 3.583.254’18€ que s’haurà de tornar en un termini màxim  de 10 anys amb un marge de 2 anys.

El regidor d’hisenda, Miguel Gallego, va explicar els diferents  passos que es van seguir per a sol·licitar el crèdit. El portaveu d’Esquerra Unida es pregunta que passarà “amb les empreses que no s’acollisquen al pla” i també quin és el tipus d’interès i l’entitat amb què es negociarà.

Vicent Rodrigo portaveu del grup Compromís pensa que aquesta iniciativa no és més que “un nou saqueig als contes públics i al cas social en benefici dels bancs i les grans empreses” i que suposarà unes nefastes conseqüències per al “conjunt de la joventut i les classes treballadores”.

Des de el grup Socialista, Concha Andrés afirma que es conscient que les factures s’han de pagar però la forma de fer-ho “parece un brindis al Sol”. No saben el tipus d’interès ja que oscil·la entre el  5 i el 7,5%”. Si fora al 5% es pagarien en 10 anys 2 milions d’€  d’interessos, si pujara al 7’5% s’augmentaria en 250.000€ més no previstos. També afirma que no es coneix l’entitat amb que es sol·licita el crèdit. La portaveu recorda que s’haurien d’haver pres mesures per “frenar el gasto supérfluo  para no tener que llegar a esta situación”

El regidor d’hisenda considera que aquesta és una “buena fórmula de financiación” i que el  problema s’ha produït “por una merma de ingressos y no un exceso de gasto”. A més el senyor Gallego recorda que segons la llei el crèdit por negociar-se amb qualsevol entitat ja que serà al 5%.

El ple va finalitzar amb els vots a favor del grup Popular, L’abstenció del PSPV i EU i els vots en contra de Compromís.

Share Link: Share Link: Google Facebook Myspace