El Tierno. IES Tierno Galván de Moncada

  • Aumentar fuente
  • Fuente predeterminada
  • Disminuir fuente
Home Blog de Categoría Rechazan una moción del PSPV para que la iglesia pague el IBI en Moncada

Rechazan una moción del PSPV para que la iglesia pague el IBI en Moncada

Hits smaller text tool iconmedium text tool iconlarger text tool icon

iglesiaLa propuesta del PSPV consistía en “Realizar un censo municipal de los inmuebles rústicos y urbanos registrados a nombre de la iglesia católica y de otras confesiones religiosas con el objeto de proceder a la actualización del padrón de bienes inmuebles para poder cobrar el IBI a todos Aquellos inmuebles que no estén destinados al culto”. Además proponía instar al Gobierno de España a “una revisión de los acuerdos del Reino de España con la Santa Sede vigentes desde 1979”. (Ver vídeo)


 

La moción del grupo socialista se presentó en el pleno ordinario del miércoles 27 de junio.

EUPV apoyó la propuesta “"perquè abans esta crisi tots han d'acostar el muscle incloses les entitats religioses'. Vicente Conejero va indicar que, a nivell estatal, 'estes aportacions 'podrien aconseguir 3 milions d'euros i va afegir que per a EUPV 'en una facultat de cada ajuntament la decisió de si es paga o no es paga'"

Por parte de Compromís, la portavoz Cristina Noguera explicó “"el respecte a qualsevol creença o religió siga cristiana. Musulmana, budista, etc'. Però considerem que han de pagar l'IBI tal com ho fem tots els ciutadans va afegir. Per açò recolzen la proposta socialista encara que es queda curta i haguérem afegit la necessitat de pagar l'IBI també en els llocs de culte. L'església rep diners a través de la declaració de la renda d'on rep 249 milions d'euros, però també rep 89 milions d'euros destinats a fins socials que van a ONGs com Cáritas o Manos Unidas. 1.000 milions d'euros per exempcions de l'IBI, patrimoni, etc. 700 milions per al professorat que imparteix religió catòlica. 3.900 milions per a finançar els centres d'ideari catòlic. 2.500 milions per assistència sanitària i obres socials. 700 milions per assistència hospitalària directa. 25 milions per a funcionaris capellans. 500 Milions pel manteniment del patrimoni artístic de la seua propietat. Per a esdeveniments 60" milions. Per a subvencions, despeses i associacions 290 milions. És a dir que l'Estat finança amb molts diners a l'Església."

Por el grupo Popular su portavoz, Jesús Gimeno, dejó claro “que la competència sobre exempcions en el pagament de l'IBI no és municipal sinó que és a nivell estatal. El que es busca és un titular de premsa'. A Compromís li va respondre estan demanant que els menjadors socials paguen l'IBI, que els orfenats també o les cases d'acollida, o els pisos tutelats per a dones que han patit violència de gènere que paguen l'IBI, o Cáritas o Mans Unides. Estos llocs no són de culte vostès demanen que paguen l'IBI, Volen que totes estes associacions sense ànim lucratiu paguen l'IBI".

Finalmente la propuesta fue rechazada por la mayoría del grupo popular y el voto favorable de los grupos de la oposición.

Share Link: Share Link: Google Facebook Myspace
Última actualización el Viernes, 06 de Julio de 2012 09:14